| Без рубрики

Разом із Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA до Кіровограда завітала виставка фотографа Ігоря Гайдая – «Обличчя свободи. Майдан».

Подивитись унікальні фотопортрети з Майдану можна до 10 грудня в обласній науковій бібліотеці ім.. Д.І. Чижевського, на першому поверсі. Разом із фестивалем документального кіно виставка вже побувала в Запоріжжі та Чернівцях. А тепер роботи відомого фотографа можна подивитись і в нашому місті.  За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Героїв фотографій пан Гайдай зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

Виставка фотографа встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

Запрошуємо подивитись на роботи фотографа щодня до 10 грудня. Вхід вільний!

P1270090 P1270092 P1270096 P1270105 P1270112