| Без рубрики ,Новини

Останнім часом все більше поширюється таке ганебне явище, як кібербулінг (цькування в інтернеті). Як не стати не лише його жертвою, а й навчитися протидіяти і захищати права людини – саме цьому вчилася учнівська та студентська молодь Кіровоградщини на семінарі «Підготовка модераторів дискусій Мандрівного фестивалю Docudays UA”.


В результаті організатори заходу – регіональні координатори Docudays UA Л.Шестакова (ГО «Флора») та О.Мірхайдарова (ГО «Успішна Взаємодія») отримали надійних помічників у проведенні XXVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Кіровоградській області. Учасники семінару отримали необхідні знання і навички, що допоможуть їм стати гарними модераторами дискусій під час показів та обговорення фільмів у навчальних закладах.


Разом з експерткою та тренеркою з комунікації Н.Філіповою молоді люди опановували мистецтво говорити, що є важливою складовою успіху ведення дискусії.
Експертка з комунікації правозахисного департаменту Docudays UA І.Сидоренко та експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Б.Мойса навчили відрізняти булінг від просто конфлікту, допомогли виявити його причини та наслідки, ознайомили з міжнародним досвідом успішної протидії цьому ганебному явищу, дали слушні поради щодо того, як не стати жертвою цькування в інтернеті.

Учасники одностайно вирішили, що настав час сказати кібербулінгу: «Ні!» І знищити його, поки ще не запустив глибоко своє коріння.
До речі, наші молоді люди зможуть організувати дискусії після показів фільмів Мандрівного-2019 не лише у своїх навчальних закладах. Тож якщо школа чи окремий вчитель має бажання залучити наших активістів до організації правової дискусії серед своїх вихованців, звертайтеся до нас і координатори Мандрівного фестивалю організують показ документального кіно з обговоренням саме у Вашому навчальному закладі.


Нагадаємо, що Мандрівний фестиваль подорожуватиме Кіровоградською областю з 18 по 29 листопада 2019 року. Запрошуємо усіх бажаючих на публічні покази фільмів.
Слідкуйте за нашими публікаціями і вивчайте афіші, які ми обов’язково розмістимо у публічних місцях та інтернеті найближчим часом.