| Без рубрики

Щороку в третю суботу квітня відзначається Український день довкілля.. Це свято з’явилося завдяки підписанню спеціального президентського указу в 1999 році.

Цьогоріч Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 20 квітня.

Поява цього свята пов’язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі. Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) — Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Активну участь у тематичних заходах, пов’язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля долучаються громадські організації, органи влади, громадяни, ЗМІ.

Головна мета свята — це підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

Ми відзначаємо цей день разом із членами молодіжного крила ГО «Флора» — юними екоактивістами «ДЕГО «Флора».