| Новини ,Что мы делаем

Про захист інтелектуальної власності та захист прав споживачів йшлося цього тижня під час тIMG_6426 фбренінгу, організованого для учнів 10-го класу педагогічного ліцею при Центральноукраїнському державному педагогічному університеті  імені В.Винниченка. А провели тренінг наші молоді експерти-консультанти Юридичної клініки та активісти ГО «Флора» Юлія Братушко, Ірина Мунтян, Максим Миколюк, Владислав Колісніченко.

Ліцеїсти мали змогу дізнатися про те, як правильно робити покупки, а найIMG_6430 фбголовніше — як не стати жертвою шахраїв і купувати лише якісні речі. Також учасники треннігу дізналися про те, що захищається авторським правом і як виявилося, багато з них пишуть вірші, тож для них ця інформація була дуже корисна. Адже тепер вони знають, як довести своє авторство. Проте особливо корисним для них було те, що вони нарешті дізналися, про альтернативні джерела, де можна легально та безкоштовно завантажувати літературу.

Від команди тренерів учасники заходу отримали тематичні наліпки/стікери та дізналися про мобільний додаток «Захищай інтелектуальну власність», розроблений ГО «Флора» і в якому кожен користувач зможе знайти інформацію, про те як не стати жертвою піратства та захистити своє авторське право.

Слід зазначити, що ще восени минулого року наші юні тренери самі виступали в якості слухачів та учасників дводенного тренінгу щодо захисту інтелектуальних прав. Отримавши знання, навичками роботи з ауIMG_6446 фбдиторією, вміння працювати в команді сьогодні вони самі намагаються поінформувати, зацікавити, навчити. Незабаром, будемо відзначити їх перший невеличкій ювілей тренерської діяльності – проведення 10 тренінгу!  Попереду на нашу команду чекають учні ВНЗ № 4, №24 і №6. Тож бажаємо натхнення і вдячних учасників тренінгових зустрічей, цікавих й неймовірних вражень від роботи, яку робимо разом!

Захід організований в рамках реалізації проекту «Developing Respect for Intellectual Property Rights Protection in Ukraine» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.