| Новини

31 січня 2017 року  на базі НВО ЗОШ № 17 відбулося засідання Школи Лідерів, яке проходить двічі на місяць.  Заняття проводилось під керівництвом координатора учнівського самоврядування в школі педагога-організатора Рязановії Вікторії Вікторівни, яка пройшла навчання тренерів за підтримки Жіночого консорціуму України «Право на участь дітей в процесах прийняття рішень в шкільному середовищі», що наразі розпочав новий напрямок діяльності, зокрема підтримку учнівського самоврядування. У ньому взяли участь старости 4-11-х класів.  Діяльність школи лідерів спрямована на виявлення лідерських якостей у дітей та подальший їх розвиток. Важливим здобутком Школи можна вважати той факт, що її заняття не є обов’язковими для відвідування, однак , учні ,навіть у позашкільний час, охоче приходять на засідання.Напевно, це не є дивнмим, адже окрім знаходження потенційних лідерів, важливою складовою діяльності є  і логічно обґрунтоване пояснення обов’язків лідера, зокрема в умовах контакту з оточуючими.Подібний досвід допомагає учням як в навчальному процесі, так і в позашкільному житті.Дуже важливим є той факт, що школою виховуються саме істинні лідерські якості, які дуже потрібні в період, коли триває період формування людської особистості. В процесі засідання старости разом з координатором виконали ряд вправ та  працювали над наступними питаннями :

— Управління органом учнівського самоврядування учнів .

— Внутрішня організація .

— Організація заходів для учнів .

— Вивчення потреб учнів  школи та планування заходів .

 

Планується  розпочати роботу з впровадження досвіду  колег з Молдови в Україні щодо підтримки учнівського самоврядування. До речі, засідання проводилось тренером з Молдови, який поділився цінним досвідом, а також показував практичні вправи, щодо виявлення потенційних лідерів в учнівському колективі.

ГО «Флора» всіляко підтримує діяльність Школи Лідерів, та в подальшому продовжуватиме сприяти тому, аби її засідання залишались такими ж цікавими для учнів.

image-0-02-05-4d4c464b195d5fb12dbf1fa1494af8f6c1dce378f8fc1617e31aa89ced2d3ad7-V