| Новини

ГО «Флора» завжди підтримує ініціативи місцевих однодумців. Тому поширюємо для ознайомлення важливий ролик і звернення екоактивіста Кропивницького Юрія Волкотруба (без зміни змісту):

«Продовжу про корисність ІТ-інновацій у практичній діяльності природоохоронців як державного так і громадського сектору.
Якщо хто пам’ятає — ми нещодавно, в рамках кампанії #Google Україна «Цифрове перетворення Кіровоградщини», модеренізували наш Реєстр екопроблем ecoukraine.org та провели навчальний семінар-тренінг у Кіровоградській льотній академії НАУ для сучасних природоохоронців.

Тепер, хочу більш детально пояснити та продемонструвати ще й в онлайні, як те все працює та яка від нього користь.

Отже, відтепер завдяки використанню технології Google Street View, природоохоронцям (громадським або державним інспекторам без різниці) можна швидко і навіть не виходячи з кабінету перевірити «на місці» (звичайно не скрізь, але в більшості міст все працює!!!) — чи підтверджується інформація про можливе порушення вимог природоохоронного законодавства. Ну й звичайно тільки після цього приймати найбільш ефективне рішення — виїжджати на місце, вносити до плану перевірок об’єкт, тощо.

Нижче наводжу коротенький відеоролик (всього 1,5 хвилини – не полінуйтесь переглянути до кінця), де продемонстрована абсолютно конкретна ситуація з абсолютно конкретним записом про проблему в www.ecoukraine.orgТаким чином оптимізується не тільки комунікаційна компонента громадськість–орган держвлади, а й суто практична діяльність природоохоронних органів.

Так, цей пост більше для громадських та державних інспекторів, але я б хотів акцентувати увагу саме на обраному напрямі, а не конкретному інструменті. Головне розуміти — всі ми, спільними зусиллями, можемо зробити природоохоронну галузь країни зовсім іншою, такою — якій позаздрять навіть інші країни. Але для цього треба, по-перше. об’єднати зусилля, а по-друге, просто «закатавши рукави» якісно працювати — кожен на своєму місці».

https://youtu.be/4JDgHxz0Y2I