| Новини

23 листопада у рамках Міжнародного фестивалю про права людини «Docudays UA»  ГО «Флора» завітала до учнів 26 школи зі стрічкою «Комплекс кенгуру». Вибір фільму не випадковий: серед учнів є також і діти з особливими потребами, тож решті учнів варто нагадати про особливість ставлення до трохи незвичних їхніх ровесників.

Бельгійська стрічка транслювалася із українськими та англійськими субтитрами, та це не завадило дітям зрозуміти ідею, якою хотіла поділитися з ними режисер (хоча зізналися, що частина про українських героїв сприймалася ближче). Про свої висновки вони розказали під час обговорення. Діти знають про тих, хто трішки від них відрізняється, а тепер мають уявлення, що таких людей більше, і вони є в усьому світі.

Аня, учениця 7 класу: «Мене фільм навчив поважати людей із особливими потребами. Ми занємо, що особливі люди, навіть якщо у місті не створено спеціальних умов для їхнього проживання, потребують допомоги від кожного, і ми готові допомогти».

IMG_0057

IMG_0097

Нагадуємо, що всі охочі кіровоградці мають змогу переглянути фестивальні стрічки у бібліотеці ім. Д. І. Чижевського. Покази у будні о 15:00.

Слідкуйте за програмою та діліться враженнями.