| Новини

Сьогодні, 15 жовтня, в школі №3 відбувся відкритий урок  «Чисті руки рятують життя!»присвячений Всесвітньому  дню чистих рук. Захід провели активісти КМО ВЕГО «Мама -86» спільно зі шкільним екологічним клубом «Флора». Дітям розповіли про важливість своєчасного та якісного миття рук. Також учасники заходу взяли участь у майстер-класі з правильного миття рук, різноманітних конкурсах та іграх, ще змогли ознайомитись з альтернативними методами підтримки чистоти рук в умовах відсутності доступу до води. В кінці заходу активісти роздали учням яскраві ілюстровані буклети » Щоб бути здоровим..» в яких вміщено всі ті, рекомендації про які йшла мова на заході.

IMG_0038_795x529

Всесвітній день чистих рук (Global Handwashing Day) проводиться щороку 15 жовтня, починаючи з 2008 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, Дитячого фонду ЮНІСЕФ та Всесвітньої організацією охорони здоров’я і присвячений основам особистої гігієни. Цей день покликаний підвищити рівень обізнаності населення про вплив миття рук на здоров’я, і має головну мету – зробити миття рук звичною дією, як вдома, так і поза ним.

Основні завдання Всесвітнього дня чистих рук, який проходить під гаслом «Чисті руки рятують життя!», полягають у залученні дітей та дорослих до участі у зміні звичок; показують, як просте миття рук водою з милом допомагає ефективно боротися з гепатитом та дизентерією, запобігає гострим респіраторним захворюванням (ГРЗ) і безліч інших.
За даними ООН-ЮНІСЕФ гострі респіраторні та кишкові інфекції щорічно стають причиною загибелі більше 3,5 млн. дітей у віці до п’яти років. «Хворобами брудних рук» називають холеру, пневмонію, гепатит А, грип.

Миття рук з милом при поверненні додому з громадських місць або після поїздки у громадському транспорті, після відвідування туалету і перед їжею дозволяє знизити рівень діарейних захворювань більш ніж на 40 %, а респіраторних інфекцій – майже на 25 %