| Новини

Як ефективно захистити інтелектуальну власність?таким був лейтмотив тренінгу, що 12 лютого відбувся в приміщенні  Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка. Тренерами  чергового заходу із «Захисту інтелектуальної власності» виступали волонтерIMG_6016и ГО «Флора» — Максим Миколюк, Владислав Колісніченко та Юлія Братушко. Вони проінформували аудиторію про те, що таке авторське право та що є об’єктом авторського права, надали інформацію про те, як захистити свою інтелектуальну власність. Незважаючи на свою юність тренери досить грунтовно підготувались, завдяки чому зуміли зацікавити аудиторію (оцінка безпосередніх учасників).

Враховуючи те, що в нашій країні досить багато сайтів, де можна було б брати інформацію, завантажувати книги, музику або фільми, припинили свою діяльність, активісти ГО «Флора» розробили власний інформаційний буклет «Не порушуй закон, не використовуй пірацький контент!» з добіркою альтернативних джерел, який і презентували присутнім. IMG_6026Учасники тренінгу ставили так багато цікавих запитань, що через брак часу, було вирішено відповісти на деякі з них дистанційно (про формат такого спілкування дізнаєтесь в наступних наших постах).

Також ГО «Флора» однією із перших зробила крок у боротьбі з піратством, розробивши мобільний додаток «Захищай інтелектуальну власність», в якому кожен користувач зможе знайти інформацію, про те як не стати жертвою піратства та захистити своє авторське право.IMG_6078

Родзинкою заходу стала участь волонтера Корпусу Миру та доброго друга ГО «Флора» Джозефа Геллера з його цікавою розповіддю про ситуацію з піратством у США.

Надихали на проведення тренінгу Людмила Володимирівна Шестакова, Оксана Оверчук та Оксана Козинець.

більше фото за посиланням

Захід організований в рамках реалізації проекту «Developing Respect for Intellectual Property Rights Protection in Ukraine» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.