| Новини

У середу, 29 листопада о 13:00 представники ГО «ФЛОРА» проведуть під час прес-конференції розкажуть про важливість використання ліцензійного програмного забезпечення та дотримання авторських прав саме. Також в рамках заходу пройде презентація мобільного додатку «Захист онлайн контенту в Україні» (Завантажити додаток можна за посиланням).

Україна, як і торік, залишається у списку Priority Watch List, за даними щорічного звіту Офіс Торгового представництва США. Ці дані, зокрема, впливають на рішення щодо торгових санкцій для країн зі слабким рівнем захисту прав інтелектуальної власності.

В Україні необізнані користувачі регулярно відвідують веб-сайти, що надають доступ до так званого «піратського контенту». Часто ці користувачі не знають, що вони порушують міжнародні закони і не знають про ризики, пов’язані з незаконним використанням цих даних. Ці користувачі, завантажуючи безкоштовний контент, навіть не замислюються, що вони своїми діями наносять шкоду не тільки авторській праці, а й наражаються на небезпеку у вигляді потенційних штрафів і кримінальної відповідальності, ризики небезпеки від шкідливих програм і вірусів, які завантажуються разом з неліцензійним контентом, а також не розуміють  репутаційних ризиків як особистих, так і в цілому для країни, а це потенційні торгові санкції щодо України та її ІТ- індустрії.

Учасники та спікери:

Людмила Шестакова – виконавчий директор ГО «ФЛОРА»

Євген Гурницький – юрист громадської приймальні УГСПЛ

Місце проведення презентації: «Прес-клуб реформ», вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», 3-й поверх, вхід з боку готелю «Турист».

 

Захід пройде в рамках реалізації проекту в рамках проекту «Developing Respect for Intellectual Property Rights Protection in Ukraine» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.