| Новини

2 грудня із фільмами-лауреатами ХІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  ознайомилися учні 9-11 класів кіровоградської школи № 24 — ЦДЮТ «Оберіг».

IMG_0205

На прохання викладачів, партнер показу в Кіровограді, ГО «Флора» представила дві кінострічки про події під час Революції Гідності у 2013 році — «Скрізь Майдан» і «Медик іде останньою». Вибір фільмів (і загалом тематики) не випадковий: як учнівський колектив, так і педагоги були активними учасниками тих знакових подій. Вони підтримали активістів на місцевому Майдані, а коли почався збройний конфлікт на сході країни, усією школою збирали кошти на амуніцію для військових.

IMG_0192

IMG_0197

IMG_0199

Тож сказати, що фільми не залишили цих глядачів байдужими, — нічого не сказати. Уважні погляди, затамований подих під час перегляду і активне обговорення опісля — це традиційна частина показів. А от порівняння активістів Майдану із декабристами, усвідомлення, що ідею не так просто здолати, коли вона не має кордонів, і те, що «головна революція відбувається у головах і душах кожного з нас» — це те особливе, що кожен виніс для себе із цих стрічок.