| DocudaysUA ,Новини

22 листопада волонтери ГО «Флора» завітали до Кіровоградського обласного центру народної творчості на зустріч із представниками усіх районних осередків культури. Говорили про громадські центри в Америці, можливості для розвитку місцевих культурних осередків та переглядали документальну стрічку про права людини «Пісня бійця», яка цьогоріч увійшла до списку фільмів Мандрівного DocudaysUA.

pedcdks2pq4

Дуже корисною інформацією поділилася Ґейл із керівниками районних клубів про громадські об’єднання в США (Community Centers), які, по суті, також є об’єднаннями за інтересами. Зазвичай вони створюються на базі бібліотек, центрів для людей поважного віку, шкіл чи інших локацій. Діяльністю таких об’єднань можуть бути заняття для дітей, дорослих чи пенсіонерів музикою, йогою, колективними читаннями, навчання кмп’ютерної грамотності, ігри в «бінго» (лото) та головне – спілкування і почування себе в компанії.

Не обійшли також і питання фандрейзингу таких центрів. Зазвичай такі осередки підтримуються, фінансово і нефінансово, місцевою владою, неурядовими (громадськими) організаціями та  волонтерами.

oqkoai8nj6u

Фільм «Пісня бійця» також не залишив байдужими глядачів. І зважаючи на збройний конфлікт на Сході України, і тому що культура, яка не може мовчати, навіть коли йде війна, також твориться і в маленьких селах і містечках, у тих клубах, очолюваних вдячними глядачами.

n0kauu3ce9y

Користуючись нагодою, Ґейл відвідала також музейну кімнату Центру народної творчості, де ознайомилася із двадцятьма п’ятьма рушниками, які репрезентують кожен район Кіровоградщини і по черзі щороку квітчають калинову гілочку під час фольклорного дійства в обласній філармонії «Калиновий спів». А також із дідухами, вінками, короваями, історією та діяльністю Центру.