| Без рубрики ,Новини

ГО «ФЛОРА» продовжує інформувати про користь  мобільного додатку «Спілкування з міліцією». Серед учнів, їхніх батьків та підлітків ми проводимо серію заходів присвячених використанню додатку в житті. Серія презентацій має на меті – навчити дітей правильно спілкуватись з міліціонерами, знати свої права та як вести себе при затриманні.

Так, в жовтні цього року для учнів 11 класу в 14 школі провели презентацію. Ольга Дуднік  волонтер нашої організації  розповіла, як користуватись мобільним додатком «Спілкування з міліцією», де саме його можна скачати і в яких ситуаціях він їм послужить. Оскільки розмова з міліціонером найчастіше відбувається внаслідок конфліктної ситуації, порушення чи здійснення насилля над дітьми. Користь від використання мобільного додатку «Спілкування з міліцією» дуже відчутна і має результати.

Під час нашої зустрічі  с дітьми  і презентації програми «Спілкування з міліцією» до школи завітали також і представники з Відділу кримінальної міліції у справах дітей. Які дуже схвально відгукнулись про   цей мобільний додаток і  порекомендовали дітям використовувати його в повсякденному житті, і особливо при незвичайних ситуаціях, або вимушеному спілкуванні  з представниками  правоохоронних органів, крім того   представники Відділу кримінальної міліції у справах дітей м. Кіровограда  розповіли дітям як їм  треба поводитись, якщо над ними, або їх  близькими   вчиняють насильство.

Звичайно, учні не прокоментували жоден своїх проблем, адже, це особиста справа кожного. Тому за допомогою мобільного додатку вони хоч і віртуально, але поспілкуються з міліцією і отримають відповіді на питання, що їх цікавлять та знатимуть, як діяти в тій чи іншій складній ситуації.

Користування мобільним додатком і проведення презентацій  стало можливим за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

ID_T2SnuoNo xB8HM4xbZ9I y1DqY3Uqjzs