| Новини ,Что мы делаем
завантаження
   
             ДЕГО «Флора» закликає мешканців Кіровограду та області  пріеднатись до Всеукраінської  акціїї«Першоцвіт-2015» у Кіровограді, задля захисту рослин, що занесені до Червоної книги. Ця екологічна  акція проходить не перший рік у Кіровограді,в цьому році вона почалась немного раніше чим  в минулому році,цьому сприяла  тепла зима і  у період  і проходитиме з 13 лютого до 1 травня 2015 року.
       В Україну прийшла весна. Одночасно, у точках продажу квітів з’являються відчазняні першоцвіти. Звістно, усі хочуть побачити частинку тепла і краси у власній домівці, привітати рідних та близьких з 8 березня або іншим святом, ніжними пролісками чи підсніжниками. Але Ви повинні пам’ятати, що купуючи або пошкоджуючи ці квіти Ви порушуєте закон. 
       Недотримання порядку придбання та збуту рідкісних рослин за  статею 88-1 передбачає штраф від дев’яти до двадцяти чьотирьох неоподаткованих мінімумів громадян за Адміністративним кодексом України. Якщо ж невиконуються умови вирощення та вилучення з природного середовища підсніжників та пролісків, що призводить до загибелі рослин, правопорушник повиннен виплатити штраф від двацяти до трицяти мінімумів з конфіскацією. Це контролює стаття 90 више згаданого кодексу.
      Тож будь-те пильними не порушуйте закон самі, а також повідомляйте про порушення, які виявили. Збережіть рідкі види рослин для нащадків. Якщо ж хочете милуватись підсніжниками або пролісками, дізнайтесь як правильно вирощувати ці квіти у домашніх умовах та зробіть власний внесок до розщирення популяції рослин з Червоної книги. Будь-те милосердними до природи і вона Вам віддячить.