| Новини

6-7 жовтня активна молодь Кропивницького взяла участь у тренінгу із захисту інтелектуальної власності. Студенти провідних вишів різних спеціальностей та учні-старшокласники, які здогадувалися про цю проблему раніше і виявили бажання дізнатися, як і від кого захищати інтелектуальну власність, пожертвували навіть своїм вихідним. І не дарма, вважають вони.

IMG_1076

Тренери – юрист Євген Гурницький та психолог Оксана Козинець – побудували програму так, щоб нові знання одразу можна було застосувати на практиці. Саме тому під час тім-білдінгової гри учасники створювали  піраміди із повітряних кульок, а потім намагалися довести решті, чому вони захищаються авторським правом. Фонові знання підлітків із цього питання зміцнили сесії від Євгена Гурницького. Юрист-практик влаштував сесію реальних кейсів, де порушувалися питання недотримання прав інтелектуальної власності. Під час такої сесії кожен міг висунути припущення щодо того, які саме  і чиї в конкретному випадку права були порушені та як розв’язалася ситуація.

IMG_1072

Оскільки невід’ємною частиною сучасного молодіжного життя стали соціальні мережі, ми не могли оминути у програмі дотримання прав на інтелектуальну власність у мережі YouTube. Безперечно, такі уроки життя стануть в нагоді кожному відеоблогеру. Також за матеріалами першого дня тренінгу було змонтовано короткий ролик, який учасники захищали під час публікації в мережі другого дня.

IMG_1082

Другий день розпочався із візиту гостей. Волонтери Корпусу Миру США – Джозеф Хеллер, Ханна Дадлі та наша подруга і колега Ґейл Вальєрес – поділилися власним досвідом і тенденціями захисту прав інтелектуальної власності в США.

IMG_1189

Зокрема, згадали про те, що в Америці піратський контент знайти теоретично можливо, але щодо використання:

  1. Задорого, оскільки несанкціоновані завантаження відслідковуються спецслужбами, які можуть притягнути порушника до відповідальності і виписати величезний штраф (навіть якщо ви  просто увімкнули мультики для дитини з неперевіреного джерела), а також
  2. Небезпечно, оскільки такі сумнівні файли дуже часто містять вірусний контент, який «завалить» роботу вашого комп’ютера і пошкодять сам пристрій (що повертає нас до пункту 1).

Продовжили практику і навчання вправами з ораторського мистецтва і розробкою ефективної комунікаційної кампанії «Стоп піратству» для різних цільових аудиторій під кураторством Оксани Козинець.

IMG_1245

Наразі триває робота із залученими волонтерами: вони готуються до проведення тренінгів для однолітків у своїх навчальних закладах. Тож слідкуйте за анонсами!

Більше фото із тренінгу → за посиланням.

IMG_1433