| Новини

й26 червня 2014 року ДЕГО «Флора» запустили на Google Play соціальний додаток – «Спілкування з міліцією». Програмне забезпечення навчає дітей та молодь, як правильно спілкуватися з міліцією, пояснює їм  їхні законні права та обов’язки. Наприклад, які 5 «НЕ» потрібно знати при спілкуванні з міліцією, які ти маєш права, якщо тобі не виповнилось 18, а які, — якщо виповнилось. На сайті можна проглянути нормативно-правові документи, а також дізнатись про варіанти дій, якщо ти став: потерпілим, свідком злочину/правопорушення, скоїв кримінальний злочин або адміністративне правопорушення.

Додаток дуже зручний та інформативний для молодого покоління. Діти за допомогою цього додатку будуть обізнаними щодо своїх прав та прав міліціонера, а також знатимуть, як вести себе в тій чи іншій складній ситуації. Завчасна робота дітей із цим додатком підвищує знання про їхні обов’язки та знижує ризик скоєння правопорушення та виникнення непорозумінь при спілкуванні з правоохоронними органами. Спілкування дітей з міліцією через додаток корисно та позитивно впливатиме на їхню поведінку та ставлення до цієї поважної професії. Проінформована молодь завчасно поміркує ніж зробити щось, адже додаток містить всі варіанти можливих наслідків. В час коли інформація має велику силу та вагу, такий додаток є необхідним для підростаючого покоління.

Додаток «Спілкування з міліцією» можна скачати безкоштовно на Google Play  або на офіційному сайті ДЕГО «Флора».

Користування мобільним додатком і проведення презентацій  стало можливим за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.