| Новини

 В Україні 10 рік поспіль проходить   Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 

В м. Кіровоград  мандрівний  фестиваль завітає вже в п’яте  і цьогорічну ходу  почав     з прес – конференції, яку організували  регіональні партнери фестивалю —  Дитяча екологічна громадська організація «ФЛОРА», Громадська організація «Територія Успіху»  та громадська організація «Взаємодія» смт. Компаніївка, 20 листопада в м. Кіровограді.

 В прес — конференції прийняли участь також і представники партнерських організацій, в яких будуть проходить покази фільмів  мандрівного фестивалю, це представники шкіл та вищих навчальних закладів міста та області, також в прес — конференції прийняли участь  представники  обласної бібліотеки ім. Чижевського та  державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області.

 «Цьогорічний Мандрівний фестиваль ювілейний і з кожним роком фестиваль стає популярнішим серед людей, особливо серед молоді. Теми, які підіймаються в фільмах, є дуже актуальними для сьогодення і допомагають людям по іншому подивитись на проблеми,  з якими вони стикаються кожного дня. Замислитись про те наскільки важливо знати та вмити відстоювати свої права в любій ситуації, склала у своєму виступі Людмила Шестакова.

Інга Дудник продовжила: «Особливістю цьогорічного фестивалю є те, що  багато фільмів знято  українськими документалістами на основі реальних подій в Україні . Пані Інга підкреслила, що усі фільми мають унікальний контент і захищені авторським правом, і побачити ці фільми можна тільки у рамках фестивалю, вони не транслюються по телебаченню, їх немає в інтернеті, тому запрошуємо на  відкриті та закриті  покази фільмів.

До програми фестивалю увійшли  найкращі унікальні документальні фільми на тему прав людини, які будуть демонструватися в Кіровограді, Компаніївці та м. Новоукраїнка  з 25 листопаду  по  4 грудня  2013р.  Запрошуємо до перегляду!

Побачити фільми та прийняти участь в дискусіях та обговореннях проблем, які піднімаються у фільмах можна кожного дня  з 25 листопаду  по 04 грудня  2013року, з 15.00,  за адресою: м.  Кіровоград, вул. К.-Маркса 24.,  Обласна універсальна наукова бібліотека iм. Д. I. Чижевського:

 

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Чижевського
25.11.13 Розмови на серйозні теми // Conversations on Serious Topics, Литва/2012/64, режисер — Гієдре БейнорутеВідповідальна: Інга Дуднік
26.11.13 Твердиня/Fortress, Чехія, 2012/70′ , режисери — Клара Тасовська, Лукаш Кокеш
Відповідальні: Майкл Руні, Наталія Шаповал
27.11.13 Абетка/ABC, Німеччина/2012/12, режисер — Мадлі Ляене.Мовчазний хаос/The Silent Chaos, ДР Конго-Італія/2012/44, режисер — Антоніо Спано
Відповідальні: Майкл Руні, Наталія Шаповал
28.11.13 Мрія/The Dream, Україна/2012/41, режисер — Дар’я Дрюченко
Відповідальні: Гейл Валері, Наталія Шаповал
29.11.13 Перукарська воля/Cutting Loose, Шотландія/2011/29, режисери — Фінлі Претселл, Едріен МакДовалл
Відповідальні: Наталія Шаповал, Людмила Шестакова
02.12.13 Діти за гратами/ Children in prison
Документальний фільм створений проектом «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» та  висвітлює проблеми чинної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні через реальні історії хлопців та дівчат, які засуджені до позбавлення волі.
Відповідальні: Наталія Шаповал, Гейл Валері
03.12.13 Дівчина з Півдня/The Girl from the South, Аргентина 2012/94′ , режисер — Хосе Луїс Ґарсіа
Відповідальні: Наталія Шаповал, Майкл Руні
04.12.13 Від шепоту до крику/A Whisper to a Roar, США/2012/95, режисер — Бен Мозес
Відповідальні: Наталія Шаповал, Майкл Руні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкриті покази фільмів також будуть відбуватися в навчальних закладах міста: ЗОШ № 3, СЗОШ № 6 та ЗОШ № 24, у ВУЗах міста КІРУЕ та КДПІ ім. Винниченка.

В цьому році до проведення фестивалю долучилась і державна пенітенціарна служба Украіни в Кіровоградській  області, тому  в люди, які знаходяться за гратами теж зможуть побачити фільми  мандрівного фестивалю.

Ознайомитись с коротким описом фільмів  та прийняти участь в обговоренні  можна також і на нашому сайті www.childflora.com.ua