| Без рубрики

DSC05099

Погода 12 квітня у м. Кіровограді видалась похмурною та  з дощами, але не дивлячись на непогоду до улюбленого усіма місцевого парку «Роща десантників» зібралось більше  150 молодих людей для того, щоб прибрати  популярне  місце відпочинку.

Кіровоградський місцевий осередок ВЕГО «МАМА-86» та Дитяча екологічна громадська організація  «ФЛОРА» уже не перший рік опікуються цим парком. Але   для того щоб привернути увагу  до проблем цього парку всієї громади міста, в цьому році  вирішили організувати не просто прибирання, а і  шоу програму, танцювальні Батли серед  молодіжних танцювальних колективів  з різних районів міста, місцеві спонсори, кафе  Піцца -Челентанно  у Кіровограді  організувала гарячю каву, чай, печиво та виділило приз для  переможця  конкурсу  на «Самого спритного прибиральника».

Організатори заходу прийшли у парк  раніше, ніж планувалося, і почали ранкове прибирання. Мешканці, які гуляли в парку з собаками, також приєдналися до акції. О 10 годині на місці збору волонтерів вже було зібрано багато сміття, але  роботи вистачило для усіх бажаючих. Всі учасники  акції  були забезпечені рукавицями  для роботи, мішками для сміття та інвентарем.

Акція набирала обертів. Швидко зростала кількість мішків, наповнених пластиковими пляшками, склом та іншим сміттям. Учасники заходу сортували сміття по різних пакетах. І на першу годину  було зібрано більш однієї тони сміття. Переможцем конкурсу «Самого спритного прибиральника» одноголосно визнана  родина  самої маленької учасниці акції «Зробимо Україну чистою!» 2х річної Софійки В, від кафе Піцца Челентанно родина отримала  абонемент на безкоштовний відпочинок у цьому кафе.

Під час проведення акції ні дощ, ні похмурна погода, ніщо не могло  зруйнувати атмосферу  позитиву та доброго настрою людей, що відкликнулись і прийшли в улюблений парк, щоб прибрати його. Запальні танці та запашна кава  під дощем, після спільної праці надихала надію на  те що цей парк вже ніколи не перетвориться  на смітник  і стане не тільки улюбленим містом відпочинку молоді, а й одним із чистіших парків міста.

DSC05049