| Новини

16-18 вересня 2015 року в м. Кіровограді проходить Міжнародна спеціалізована виставка «ВОДА ТЕПЛО БУДИНОК», де представлені кращі європейські практики, інноваційні підходи, сучасні технології та моделі управління в системі ЖКГ.
В рамках виставки проходять науково-практична конференція, засідання круглих столів, робочих груп, презентації кращих інноваційних проектів, зустрічі з потенційними інвесторами, спілкування з зарубіжними експертами, у тому числі з міжнародних фінансових установ, змагання серед фахівців сфери ЖКГ.

На виставці представлені 86 підприємств, у тому числі 24 кіровоградських. Всього в роботі виставки беруть участь представники біля 350 профільних підприємств.

Участь у панельних дискусіях, круглих столах і презентаціях виставки взяли Кіровоградські громадські організації ГО «Флора» і КМО ВЕГО «Мама-86» , що опікуються питаннями якості і доступності питної води в нашій області.

Їх в першу цікавили підходи, які використовують вже і планують застосувати найближчим часом в сфері очищення і транспортування води, адже це питання є досить чутливим для Кіровоградської області, частина територій зовсім відрізана від централізованого водопостачання і водовідведення, а там де ці послуги надаються їх якість викликає занепокоєння і навіть тривогу.

 

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» хвалився новою Хлораторною у Світловодську, яка дозволить подавати більш очищену воду. Про перехід на більш безпечні, способи очищення води, які нині вже широко застосовують у більшості цивілізованих країн, як то очищення води озоном замість хлору, мова поки не йде взагалі. Адже рух води по довгому( більше 100 км) зношеному трубопроводі зводить на нівець таку очистку. На жаль, заміна комунікацій зовсім не стоїть на порядку денному.

ГО «Флора» і КМО ВЕГО «Мама-86» також мали нагоду презентувати власні напрацювання і завести нові знайомства.Найцікавішою в плані співпраці для громадських активістів видалась презентація київського музею води.

 

2015-09-16-0431_500x281 2015-09-16-0432_500x281 2015-09-16-0437_500x281