| Новини

До уваги глядачів було представлено роботу Сергія Лисенка – «Південний кордон».  В фільмі йдеться , що навесні 2014 року російська федерація анексувала півострів Крим, що належить Україні. На сході країни почалася антитерористична операція, а фактично неоголошена війна між Україною та Росією. В  той час армія була мало забезпечена, а тому по всіх країні було організовано рух волонтерів. На півдні України у херсонській області ситуація дуже напружена і була загроза вторгнення росіян із Криму. Херсонський фонд допомоги військовим об’єднує багатьох активістів, які наполегливо працюють заради перемоги. Режисер разом з командою та волонтером Наталією в фільмі розвозять найнеобхідніші речі для військових.

Після перегляду фільму під час дискусії і обговорення деяким глядачам було важко стриматися. Адже, робота режисера демонструє наскільки наша армія розграбована, бідна та непідготовлена. Але тішить те, що є небайдужі люди, які збирають речі, харчі та найнеобхідніше для військових таким чином допомагаючи боротися за рідну країну.

В понеділок Мандрівний фестиваль документального кіно покаже фільм «Вітаємо на Фокушімі». Це робота на екологічну тему, що оповідає наслідки аварії, яка сталася на атомній електростанції. Як завжди о 15.00 у кінозалі бібліотеки Чижевського. Вхід вільний!

IMG_20141121_151147IMG_20141121_151326